Sepanjang Jalan Di Sibu

@Facebook ~ "Tinta Dakwah Al Maranji"

~ Salam Persahabatan , Terima Kasih.

Monday, April 06, 2009

Siapa wanita pertama dunia paling menarik?

Oleh isma daud

Dalam persidangan G20. Ada sesuatu yang boleh kita buat penilaian. Dalam sebaris isteri pemimpin dunia bergambar, muncul soalan siapa di antara mereka yang paling menarik?


Who's the most stylish G20 wife? (listed from left in above picture)Pilihan Saya ialah Emine Erdogan; Wanita Pertama Turki kerana dia satu-satunya yang saya nampak berbeza gayanya daripada sebarisan yang lainnya. Kalaulah negara kita termasuk di antara 20 ni wanita pertama kita pun tidak nampak bezanya malah serupa juga penampilan dengan 19 wanita pertama lain-lainnya.

Namun saya berharap pemimpin negara kita dapat mencontohi "Wanita Pertama" itu.... menutup aurat. Contohilah juga DYMM Yang Di Pertuan Agong kita.... Tuanku Nur ZahirahKata Idham pelukisnya : "Inilah dia wajah Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah yang memang cantik dan mantap. Memang sepadan dengan Tuanku Mizan. Saya berasa risau ketika melukis wajah orang yang cantik kerana sukar disamakan dengan lukisan, takut terjadi sebaliknya. Dengan ketelitian akhirnya menjadi".

1 comment:

nhs said...

walau macam mana pun,Tuanku Zahirah masih tak tutup aurat dengan sempurna..sekarang ini pun dah pakai tudung stail turban daa...
ambillah contoh isteri Dr Nizar,baru betul menutup aurat dan menunjukkan nilai2 modesty.
tiada kekurangan dalam mengikut ajaran Islam sebetul2nya.

Related Posts with Thumbnails