Sepanjang Jalan Di Sibu

@Facebook ~ "Tinta Dakwah Al Maranji"

~ Salam Persahabatan , Terima Kasih.

Saturday, April 14, 2012

MTQSS Bahagian Sibu Kali ke 38 Di SK Agama Sibu

Oleh isma daud

Pada 2-3 April lalu berlangsung Majlis Tadarrus Al-Quran Sekolah-sekolah Kementerian Pelajaran Malaysia (MTQSS) Bahagian Sibu Kali Ke 38 bertempat di SK Agama (MIS) Sibu, Sarawak. Acara-acara yang dipertandingkan diperingkat Sekolah Menengah ialah Tilawah Al-Quran, Hafazan, Nasyid, Seni Khat dan Syarahan Agama manakala acara bagi Sekolah Rendah pula Tilawah Al-Quran, Hafazan, Nasyid dan Bercerita Kisah al-Quran.

Banner MTQSS 2012

Peserta Tilawah Menengah sedang memperdengarkan bacaannya

Acara Nasyid di Dewan Ijtimaiyah, SK Agama Sibu

Sekolah Menengah Kebangsaan Rosli Dhoby turut mengambil bahagian dalam edisi kali ini tapi kurang bernasib baik. Hanya menjadi Naib Johan bagi pertandingan tulisan khat sahaja.

Mahazdir Bin Ahmad dalam acara Hafazan Lelaki Menengah

Siti Fatimah Binti Ibrahim dalam acara Hafazan Perempuan Menengah

Sementara itu SMK Rosli Dhoby diberi tugasan sebagai JK Buletin bersama dengan SMK Methodist Sibu untuk menyebarkan maklumat semasa sepanjang berlangsungnya MTQ kali ini.

Gabungan tenaga dari dua buah sekolah untuk siaran buletin kali ini.

Inilah hasil usaha JK Buletin untuk edisi kali ini. Disediakan dalam empat muka surat memberi gambaran menyeluruh perjalanan MTQ bermula daripada Penggubalan Teks Syarahan dan Bercerita, Muzakarah Hakim dan Laporan Lokasi Pertandingan.

Buletin Muka Depan
Siaran Muka Surat 2
Siaran Buletin M/S3; Muzakarah Hakim pada 29 Mac 2012
Buletin Muka Surat 4

Saya mengucapkan terima kasih kepada SK Agama Sibu yang telah memberikan segala kemudahan dan keselesaan kepada JK Buletin sehingga kami dapat menjalankan tugasan kami dengan sempurna.

Menerima piala kemenangan bagi acara Seni Khat (Naib Johan) daripada Tim Pelajaran PPD Sibu.

Sekalung penghargaan kepada semua yang terlibat dalam MTQ kali ini secara langsung atau tidak langsung. Tahniah kepada yang berjaya dan yang kurang berjaya usah putus asa. Tahun depan cuba lagi. Terima kasih.No comments:

Related Posts with Thumbnails