Sepanjang Jalan Di Sibu

@Facebook ~ "Tinta Dakwah Al Maranji"

~ Salam Persahabatan , Terima Kasih.

Wednesday, June 03, 2009

Memalukan...!!! Bumbung Stadium Runtuh.

Beginilah keadaan bumbung di bahagian timur Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Kompleks Sukan Negeri di Gong Badak, Kuala Terengganu yang runtuh pagi semalam.

Bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Kompleks Sukan Negeri di Gong Badak yang bernilai RM292 juta dan menjadi venue utama Sukan Malaysia (Sukma) 2008 runtuh menyebabkan kira-kira 50 peratus daripada strukturnya musnah.

Kerosakan melibatkan bumbung di bahagian timur stadium sepanjang 400 meter.

Ia menempatkan pintu masuk utama, pintu A, B dan B1 ke tempat duduk awam dan tempat duduk tetamu diraja serta orang kenamaan (VIP).

Tiga pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Terengganu termasuk pengarahnya, Ahmad Sabri Hussin berada di tempat kejadian bagi mengumpul maklumat serta keterangan berhubung kejadian itu.

Sumber - Utusan Malaysia Online


Komen isma daud (anak Terengganu) :

1. Stadium runtuh tanda atau signal BN akan runtuh di Terengganu.... sebab apa? Rasuah!

2. SPRM siasatlah dengan telus dan jangan lepaskan mereka yang bertanggungjawab memalukan negeri dan negara sehingga seluruh dunia kaget dengan isu ini.

3. Orang Terengganu seronoklah dapat kepingan bumbung Stadium runtuh yang baru beroperasi sekitar setahun dan bertuah kerana dapat simpan buat kenangan sepanjang zaman. Sejarah sudah tercipta.

4. Orang Terengganu nak berhutang lagi sebab nak baiki stadium yang runtuh.

5. Maruah Terengganu juga runtuh sebab ada pemimpin yang dah runtuh macam bumbung stadium yang runtuh. Apatah lagi nama stadium pun menggunakan nama baik Tuanku Sultan. Tuanku Sultan juga dapat malu kerana stadiumnya bumbungnya runtuh...

6. Bumbung stadium runtuh ni nak buka pekung di dada pemimpin BN yang bergolak sesama sendiri di Terengganu...

7. Malu..!! Malu..!! Mana nak letak muka...

No comments:

Related Posts with Thumbnails