Sepanjang Jalan Di Sibu

@Facebook ~ "Tinta Dakwah Al Maranji"

~ Salam Persahabatan , Terima Kasih.

Friday, June 12, 2009

Apa Tajuk Khutbah Jumaat Supaya Khatib Tidak Kena "Gam"?

isma daud : Khutbah saya mengenai "...'Ubudiyyah Kepada Allah Memadamkan Api Sekularisme " terus menjadikan saya sebagai seorang khatib yang di"gam" daripada menyampaikan Khutbah di Masjid An-Nuur, Sibu pada 10 April 2009 lalu.

Berikut satu posting di FB sahabat saya mengenai cadangan tajuk khutbah jumaat, sama-sama fikirkan.....

Zawawi Ismail : Khutbah Jumaat... ade sesiapa yang nak mencadangkan tajuknya... (12 JUN 2009)

Kamarul Ariffin NoordinKamarul Ariffin Noordin
makanlah buah-buahan tempatan...kut la tajuk lain kena gam lak nanti..
Osmanullrazi Bin Abdullah
Osmanullrazi Bin Abdullah
masjid mana ustaz?
Azman Zakaria
Azman Zakaria
"Satu Ummah.. iman didahulukan ketakwaan diutamakan"
Khir Ariffin
Khir Ariffin
Berdakwah era generasi Y.
Zikri Fuad
Zikri Fuad
proposal saya " Islam tidak tersebar sendiri"
Wan Hanif Wan Muhammad
Wan Hanif Wan Muhammad
Peri-pentingnya ekonomi, kewangan & perbankan Islam demi untuk menegakkan keadilan sosio-ekonomi ummah.
Mashkurr Hamid
Mashkurr Hamid
BIAR RUNTUH BANGUNAN..JANGAN RUNTUH AKHLAK..heheh
Ubai Jamil
Ubai Jamil
rasanya khutbah kena ikut teks. even kat masjid jamek KL pun skrg dah ikut teks. tak best betul. skema sangat. takut-takut jumaat khutbah pasal 1malaysia pulak. aiyah!
Mashkurr Hamid
Mashkurr Hamid
Rasa tak kluar lg tajuk tu..humm yg jaga bhgian khutbah mmg poning
Ghazali Yusri Ar
Ghazali Yusri Ar
topik: jaga tahap kolestrol dalam badan...
Khairulnizam Mohd Kasim
Khairulnizam Mohd Kasim
Topik: Berhati-hati waktu Jerebu, minumlah banyak air.
Zawawi Ismail
Zawawi Ismail
nampaknya tajuk2 yang dicadangkan memeningkan khatib... hehhee...apa2 pun terima kasih atas respon tuan2.
Khairulnizam Mohd Kasim
Khairulnizam Mohd Kasim
Takdelah bang, gurau aje.. memang kalau dilihat memang skg ni khutbah dah lesu.. begitulah kebiasaannya tajuk2 yg kita lihat selama ni.
Zawawi Ismail
Zawawi Ismail
takpee biasejee... perlu ada anjakan pradigma para khatib nie..bukan tajuk yg penting tetapi jiwa dan kekuatan dalaman khatib adalah lebih penting.
Khairulnizam Mohd Kasim
Khairulnizam Mohd Kasim
Kalau dgr khatib skg ni.. rasanya tertido.. sedar2 dah iqamah.. hehehe
Rahimi Saad
Rahimi Saad
tajuk selsema babi pun ok jugak...
Osmanullrazi Bin Abdullah
Osmanullrazi Bin Abdullah
memang kena tengok kawasan para jemaah ustaz,kekadang gi masjid kampong pon khatib baca istilah yg agak advance,pak andak ngan pak long ternganga..

No comments:

Related Posts with Thumbnails