Sepanjang Jalan Di Sibu

@Facebook ~ "Tinta Dakwah Al Maranji"

~ Salam Persahabatan , Terima Kasih.

Thursday, October 23, 2008

Ceramah Sheikh Muszaphar RM8,000 sejam?

isma daud mengomel: Orang kata kalau tiada bukti , jangan cakap. Berita yang tidak dapat disahkan dengan bukti bertulis ni, ada benarnya jika mengambil kira cakap-cakap J/K yang jemput SMS datang Sibu baru-baru ni... mungkin mereka yang jemput SMS datang Sibu untuk program motivasi pelajar dan Solat Hajat Bagi Calon UPSR, PMR, SPM & STPM anjuran satu badan NGO dan PIBG sebuah sekolah baru-baru ni ada jawapannya. Nak kata RM8,000 tu nanti boleh dipertikaikan. Sejumlah seumpamanya tu mungkin ya. Cuba bayangkan pelajar-pelajar begitu ghairah ingin mencontohi anda tetapi anda mengambil kesempatan ke atas mereka. Dengar-dengarnya macam tulah. Jangan saman saya ye... Hanya SMS tahu jawapannya.

"Tak Tumbuh Tak Melata, Tak Sungguh Orang Tak Kata". Namun jika ini merupakan tohmahan, harap SMS dapat jelaskan. Jika ada kebenaran; berhentilah; anda sudah memperolehi banyak manfaat peribadi . Jika anda merasakan diri sebagai aset negara; anda sudah menjadi hak rakyat; bukan hak diri anda lagi. Rakyat telah memberi banyak untuk anda. Kenapa satu jumlah yang besar perlu anda tekankan kepada rakyat yang perlukan khidmat anda sedangkan anda telah banyak mencekik darah mereka melalui Program Angkasawan yang anda bermanfaat melaluinya. Saya teringat kata-kata anda dalam ceramah yang saya dengar melalui mulut anda: "Saya mula memikirkan persoalan yang besar-besar saja setelah bergelar angkasawan...." . Mungkin maksud anda... yang besar-besar itu termasuk bayaran RM8000 untuk satu ceramah anda.


CheguBardrul... mengomel;


Sheikh Muszaphar Syukur (SMS), pelancong angkasa yang mewakili Malaysia tidak sepatutnya meraih keuntungan di sebalik kejayaannya yang ditaja melalui wang rakyat Malaysia sejumlah RM95 juta apatah lagi beliau merupakan seorang pegawai kerajaan yang berkhidmat di bawah Kementerian Kesihatan dan Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI).

Menurut beberapa sumber beliau mengenakan RM8,000 sejam sebagai bayaran ceramahnya itu belum masuk perbelanjaan hotel, perjalanan dan seumpamanya.

Beliau kini juga kelihatan seolah hilang punca kerana turut menggunakan gelarannya yang diperolehi dari pembaziran mega wang rakyat dengan turun ke kempen - kempen pilihanraya untuk berkempen bagi pihak BN. Kepada Dr. Sheikh Muszaphar jika terbaca posting ini ; amat harapkan jawapan saudara ataupun sesiapa yang mengenali beliau sila panjangkan posting ini kepada beliau.

Kini sudah genap setahun lebih peristiwa menghantar warga Malaysia melancong ke Angkasa, cuma yang peliknya belum ada berita 'gempar' melaporkan penciptaan atau penemuan sains ekoran menerbangkan seorang warga Malaysia ke angkasa. Adakah berbaloi perbelanjaan RM95 juta itu dalam keadaan rakyat terhimpit dengan apa yang diperolehi....

sila baca lanjut dengan klik sini

Nampaknya regim Bn sememangnya tidak mempedulikan keperitan rakyat. Apa yang dilakukan hanyalah untuk memastikan kuasa terus ditangan mereka. Dari menghantar warga Malaysia melancong ke angkasa sehinggalah penganjuran rumah terbuka yang mebazirkan jumlah besar wang rakyat semuanya dilakukan untuk mengkhayalkan rakyat dari isu sebenar.

Semalam dalam Parlimen YB Mahfuz Omar mendedahkan bahawa Rumah Terbuka Perdana Menteri dan Menteri Kabinet telah menelan belanja RM4juta. Fakta itu ialah melalui jawapan bertulis oleh Menteri Di Jabatan Perdana Menteri kepada beliau.

Ini sudah melampau !!! Berita rumah terbuka dimainkan konon dengan kehadiran ramai konon menunjukkan Perdana Menteri dan Menteri Kabinet mendapat sokongan ramai malangnya cerita disebaliknya rakyat terus dihisap darah mereka dengan tanpa disedari rumah terbuka tersebut telah 'membakar' RM 4 juta wang rakyat !!!Dan jangan terkejut RM 4 juta ialah perbelanjaan 'open house' 2007.... berapa agaknya bagi 2008.... celakalah atas kamu pemimpin regim yang amat zalim sanggup membakar wang untuk menunjuk lagak ketika rakyat terhimpit kesusahan !!!!

CheguBardrul...

No comments:

Related Posts with Thumbnails